Köszönettel…

Lezajlottak idei, sorrendben a 10. Teleki Napjaink. Nem mondunk véleményt a programokról (ez legyen a közönség tiszte és szíve joga), azt azonban nyugodt lélekkel állíthatjuk, hogy látogatottság tekintetében az egyik legsikeresebb rendezvénysorozatunkat tudhatjuk a hátunk mögött. Nehéz lenne pontosan felbecsülni, de a négy nap alatt kb. ezer embert sikerült közvetlenül megszólítanunk, nem csak Nagybányáról, de a Bányavidék és Máramaros megye más településeiről, sőt Szatmár megyéből is. A szélesebb nyilvánosságot biztosító média, a magyar közszolgálati televízió (két élő bejelentkezés és napi híranyagok), a Kolozsvári Rádió, a SzigetTV, valamint a TL+ tévécsatorna adásai, a nyomtatott sajtó és elektronikus hírportálok is rajtunk tartották „figyelő tekintetüket”, így sokkal szélesebb körhöz sikerült eljuttatnunk a rendezvény és a Teleki Magyar Ház – közvetve Nagybánya – hírét, mint eddig bármikor.

Tudatában vagyunk azonban annak, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az előadók, a fellépők, közönségünk, vendégeink és támogatóink nélkül. Hogy programjainkat kik biztosították, hadd nem soroljuk fel ismét; elegendő hozzá a négy nap kínálatát felidéznünk. A Teleki és De Gerando családok képviselői – régi és új barátaink – ezúttal is mellettünk álltak, jelenlétükkel tiszteltek meg bennünket. Céladományok, perselyes adakozók támogatása, a Communitas Alapítvány, valamint az RMDSz és egyházaink részben anyagi segítsége, s végül az előkészítésben, lebonyolításban, vendéglátásban mellettünk álló kis csapat jókedve és kétkezi munkája is kellett ahhoz, hogy a négy nap mérlegét megvonva senkinek ne maradjunk adósa, s hogy nagyobb zökkenők nélkül zárhassuk az eseményt.

Nevek felsorolása nélkül, mindannyiunk – magunk és munkatársaink, a Ház kurátorai nevében köszönet mindenkinek! Találkozunk 2018-ban – s addig is szeretettel várunk bármikor, amikor a Házban, Nagybányán jártok.

Szép napot, mosolygós hetet mindenkinek!

Posted in uncategorized | Comments Off on Köszönettel…

Teleki Napok 2017

– a részletes programért kattints a képre –

Posted in uncategorized | Comments Off on Teleki Napok 2017

Továbbra is várjuk a támogatásokat

Megköszönve mindazotok segítségét, akik az elmúlt években téglajegyek vásárlásával segítettétek a Teleki Magyar Ház felújítási munkálatait, felhívjuk figyelmeteket, hogy támogatási kezdeményezésünk 2017-ben is folytatódik!

Mellénkállásotok, amelyet a Ház alapítása óta, de különösen a 2014-ben megkezdett nagyszabású munkálatok során tapasztaltunk, óriási segítséget jelentett a Ház számára. Nagyrészt ennek is köszönhető, hogy a hajdani Teleki-kúria megújult homlokzatával, gyönyörű faragott kapujával ma a város egyik legszebb műemléképülete, s hogy az épület csodálatos belső tereiben évről-évre gazdagodó programkínálattal várhatjuk a hozzánk látogatókat, a nagybányai, bányavidéki, Máramaros megyei, vagy távolabbról érkező magyarokat – Benneteket. Tovább olvasom

Posted in uncategorized | Comments Off on Továbbra is várjuk a támogatásokat

Patchwork-kiállítás – sárospataki vendégekkel

Szeretettel hívunk kedves családoddal, barátaitokkal együtt 2017. április 6-án, csütörtökön 17.30 órára, a Teleki Magyar Házba a sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör bemutatóval egybekötött patchwork-kiállításának megnyitójára.

Köszöntőt mond Dávid Lajos, a Teleki Magyar Ház vezetője. A tárlatot bemutatja: Csatlósné Komáromi Katalin, a sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója. Zongorán közreműködik: Andrei Marta és Nagy Emese.

A megnyitó alkalmával a Foltvarró Kör tagjai által készített emléktárgyakból tombolát szervezünk. Szeretettel várunk mindannyiatokat!

Posted in uncategorized | Comments Off on Patchwork-kiállítás – sárospataki vendégekkel

Versek között – tavaszi koncert

Posted in uncategorized | Comments Off on Versek között – tavaszi koncert

Útjára indul a vándorbölcsőnk

Örömmel adjuk hírül, hogy VÁNDORBÖLCSŐNK első kicsi gazdája megszületett!

A bölcső átadására HOLNAP, március 26-án, vasárnap kerül sor a család gyülekezetében, a veresvízi Krisztus Király római katolikus templomban este 7 órakor kezdőd­ő szentmise keretében!

Nagybánya környékén vagy távolabb, de MÁRAMAROS MEGYÉBEN éltek? Ti is babát vártok és szeretnétek, ha bölcsőben ringathatnátok? Töltsétek ki bátran az mellékelt űrlapot, a jelentkezés folyamatos!

Posted in uncategorized | Comments Off on Útjára indul a vándorbölcsőnk