Munkatársaink

A Teleki Magyar Ház működtetését egy kétévente megújuló kilenc tagú Kuratórium segíti és felügyeli, amelynek tagjai jelenleg a következők:
Bak László Nagybánya-óvárosi református lelkipásztor
Cziple Aurél János fizika szakos tanár, a nagybányai Római Katolikus Egyháztanács elnöke, 2002-2004 között helyettes megyei főtanfelügyelő
Dávid Lajos újságíró, szerkesztő, a Teleki Társaság, a nagybányai EMKE, A Máramarosi Szórványért Egyesület elnöke
Galánthay Zsombor jogász, gróf Teleki Sándor szépunokája, a nagybányai EMKE vezetőségi tagja
Jaklovszky György vállalkozó
Markó Hajnal a Teleki Magyar Ház programszervezője, a gr. Teleki Sándor cserkészcsapat vezetője, a Teleki Társaság, a nagybányai EMKE, és A Máramarosi Szórványért Egyesület vezetőségi tagja
Köncze G. Árpád a nagybányai evangélikus gyülekezet lelkipásztora, esperes,
Szaniszló József mezőgazdász, 1992-1996 között nagyányai alpolgármester, a Teleki Társaság alelnöke, az EMNT Máramaros megyei elnöke
Tasnádi András Zsolt Nagybánya-újvárosi református lelkipásztor.

Tiszteletbeli kurátor:
Szász György † vállalkozó, mecénás, a Teleki Ösztöndíj alapítója.

Munkatársaink:
Dávid Lajos a Ház vezetője, a TMH Kuratóriumának elnöke. Feladatai közé tartozik az intézmény anyagi hátterének megteremtése, pályázatok írása, elszámolása, rendezvényszervezés (kiállítások, koncertek, Teleki Napok, stb.).
Markó Hajnal programszervező. Látogatóink vele találkozhatnak leggyakrabban. A napi ügyintézéstől a rendezvények gyakorlati előkészítéséig számos feladat hárul rá, a hagyományőrző, gyermek- és ifjúsági programok (táncház, kézműves programok, cserkészcsapat, táborok, stb.) szervezője.
Barra Lehel könyvtáros. 2012 tavasza óta dolgozik megújult Tersánszky Józsi Jenő Könyvtárunk rendezésén, a könyvállomány nyilvántartásba vételén. Ő fogadja az olvasókat, bátran fordulhatnak hozzá bármilyen könyvvel kapcsolatos kéréssel, szívesen nyújt felvilágosítást.
Bertoti Péter arculattervező. Őt magát ritkán láthatják látogatóink, annál gyakrabban munkájának eredményeit: a rendezvényekre invitáló plakátjainkat, meghívókat, okleveleket, a Teleki Magyar Házat reklámozó és díszítő feliratokat, grafikai munkákat, kiadványainkat. Esztétikai, arculati kérdésekben legfőbb tanácsadónk és segítőtársunk.
– Végül Sarkadi Etelka, a világ legalaposabb és legaranyosabb takarítónénije, akinek a Ház tisztaságát, rendjét köszönhetjük.

Markó Hajnal - Dávid Lajos_átméretezve

Comments are closed