80(van) nap alatt a Föld körül


NAPLÓJEGYZETEK

Solyómkő, 2014. augusztusa

1. nap

Sok kihívás, sok kaland,
Óvva intett sokakat,
Lyukat ásni jöjjenek
Oszt együtt nevessenek!
Már elszakadtunk Fogg Úrtól,
Keresve a táborunk.
Örsben együtt mi vagyunk
Cserkészetet tanulunk.
Sátrakat felverjük,
Evésre időben indulunk s
Remekül szórakozunk.
Kilenc őrs itt együtt
Énekelünk, ismerkedünk.
Sokan vagyunk,
Zeng a dal
Tábortűznél hangulat van!
Árkon-bokron keresztül
Barátokat szerezzünk,
Oly sok újat tanuljunk
Remekül szórakozunk!!!
Magnólia őrs, 2014. augusztus 10.

2. nap története

Második nap leszálltunk, Indiát bejártuk, a Gangesz vizében megmártóztunk. Indiai Lányok tárt karokkal fogadtak, öt órakor velünk teát ittak. A guruval megbarátkoztunk s együtt jógáztunk. Szívünk örömére, Guru elmesélte, Fogg úr irányát merre vette. A csillagok már fenn az égen s az utazók már nyugovóra tértek.
Havasi Gyopár őrs, 2014. augusztus 11.

 

 

3. nap története

Mikor csiklandozni kezdte a nap a fűszálakat, földet értünk léghajóinkkal egy új területre. Először még nem tudtuk hol vagyunk. Viszont akkor megjelentek a gyönyörű kínai lányok és betekintést nyerhettünk kína érdekes szokásaiba. Nap végén részt vehettünk egy kínai szokásoknak hű tábortűzbe és nagyon élveztük.
Havasszépe őrs, 2014. augusztus 12.

4. nap története

Miután brutális kalóztámadást szenvedtünk az éjszaka közepén arra számítva, hogy San Franciscóban kötünk ki, Mexikóban ébredtünk. Reggel egy igazán üdítő tornát tanított meg nekünk egy vérbeli chicita. Reggeliztünk, elláttuk a léghajókat, majd betekintést nyertünk a mexikóiak kultúrájába. Később egy hosszadalmas pólófestés után végre megpihentünk. Miután mindenki kipihente magát, az Afrikából származó gyümölcsökért versenyeztünk. Este, egy mulatságos és meghitt tábortűzben volt részünk. Összevetve egy jó nap volt.
Hangarózsa őrs, 2014. augusztus 13.

5. nap története

Miután őrségünk, az elmúlt éjszaka felmondta a szolgálatot, a tábor 8 óráig aludt. Zászlónkat ellopták az indiánok, de szerencsére sikerült beszélni velük és visszaadták. Délelőtt mindenki teljesítette expedíciós és léghajós feladatát. Miután az ebédet mindenki megette, csatáztunk egy indián törzs ellen. Az óceánt meghódítottuk és lemostuk magunkról a csatában szerzett vérfoltokat. Az expedíció végére, estefele a mesterszakács nagyon finom vacsorával várt minket, hogy gyorsabban gyógyuljunk. Az idő nem támogatta jelző tüzünket, ezért fedő alatt tartottuk azt. Erős szél fújt az éjszaka, úgy hogy reméljük a léghajóink probléma mentesen fognak repülni.
Pockok, 2014. augusztus 14.

6. nap története

Éjszaka a nagy vihar után a Kárpát medencében kötöttünk ki. Örsönként főztünk gulyást, ami finomra sikerült. Miután kifestettük a léghajókat, lakodalomban vettünk részt. Lakodalom után lángost sütöttünk. Ezek is finomra sikeredtek. Ezután következett a tábortűz. Itt vicces jeleneteket mutattak be a léghajósok. Minden őrstől a pár nászajándékot kapott. Mindez után következett a zászlóbontás és az éjjeli repülés.
Pele, 2014. augusztus 15.

7. nap története

A 7.-ik napot már sokan várták mert Olaszországban voltunk és jóra számítottunk, de kiderült hogy egy idegen légióba kerültünk. Az olasz katonák pontosságot vártak el tőlünk, de ez nem mindig sikerült. Paszpartó kitalálta, hogy elutazunk.
Átmentünk a zöldhatáron és egy madzag kerítette utunkat. Bekötött szemmel kellett átmenni, Elérkeztünk Görögországba, ahol Zeusz istennek megzavartuk álmát.
Azután finom vacsorát ettünk.
Ezt görög olimpiai játékok követték, ezek után finom vacsorát ettünk. A tábortűznél felelevenítettük szép emlékeinket az utazásról, majd elszenderedtünk.
Szamóca őrs, 2014. augusztus 16.

8. nap története

Hideg éjszaka volt s mindannyian vacogva ébredtünk. Elérkezett utazásunk utolsó napja. A mai nap jelszója „gyorsaság” ami a farkasokra nem igazán volt jellemző mert az éjszaka vadászaton voltak s nem tudták igazán kipihenni magukat.
Kapkodva összepakoltunk s utána az egész tábort két csoportra osztva métáztunk, ami mindannyiunknak sok örömöt szerzett. Ezután következett az ebéd amit Andi mama mindig is nagyon ízletesre készíti. Felejthetetlen ízek.
Ha összegezni kéne: sok új barátság kialakult, régi és új őrs között.  Énekeltünk, táncoltunk, játékokat tanultunk. Ez mind versenyszellemben zajlott, végül sokan díjazva voltak. Egyes őrsöknek új tapasztalat volt, tábor tűzet rakni, ami remélem a többi őrsnek is örömet hozott.
Végül visszaérkeztünk utazásunk végcéljához, ahol Paszpartó elolvasta Phileas Fogg úr hozzánk rendelt levelét.
Farkas őrs, 2014. augusztus 17.

2014. évi nyári csapattáborunkat
a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint
a Communitas Alapítvány és az RMDSz támogatta!

Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal

Comments are closed