Támogatók

A programot a nagybányai Teleki Magyar Ház szervezi, a Communitas Alapítvány és az RMDSz, valamint a nagybányai ElectroSistem kft. (Blaskó István), Csendes Lajos koltói vállalkozó és polgármester, Demeter Imre szamosardói vállalkozó, Sas Huba és az ausztriai Raiffeisen Bank, Bónis István parlamenti képviselõ (RMDSz), Jaklovszky György vállalkozó, Székely Miklós szinérváraljai alpolgármester, valamint a Moda Comoda kft. (Várvédõ Emõke) és Hitter Ferenc támogatásával. Köszönjük a Kõszeghy István keramikusmûvész által készített borvizes korsókat, Dudás Gyula és Vésõ Ágoston festõmûvészek, a felsõbányai Lendeczki Dezsõ, Ecsedi Árpád misztótfalusi lelkipásztor, továbbá Vári Zoltán, Rusiczki Gyöngyi és Pintér Zsolt segítségét, valamint a Nagybányai Mûvészeti Múzeum (dr. Tiberiu Alexa) igazgató támogatását!

A vetélkedő fődíját Dr. Ábrám Zoltán marosvásárhelyi egyetemi tanár ajánlotta fel, aki az alábbi kezdeményezést tette: „Mint Szinérváralja szülötte, aki gyermekkorát az ottani református parókián és lelki-szellemi vonzáskörzetében töltötte, s aki hat éven át szülőhelyem magyar osztályába jártam, indíttatásomat óvónénimnek és tanítónénimnek, valamint jó pedagógusi érzékkel megáldott tanáraimnak köszönhetem, felelősséget érzek a bányavidéki magyar szó megmaradásáért. Ezért felajánlom, hogy szovátai hétvégi házamban gyermekek jutalomnyaralását biztosítom egy héten át. A Székelyföldön eltöltött néhány nap, a magyar vidékek megismerése is egy csepp lehet az identitásmegőrzés tengerében.”

Ifjúsági programjainkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatja, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével.

Comments are closed