Kiállításaink

Tárlatok a Házban

A Teleki Magyar Ház a nagybányaiak számára olyan közösségi otthon, ahol mûvelõdési, kulturális rendezvényeit megszervezheti, lebonyolíthatja. Törekszünk azonban arra, hogy az idelátogató vendégek is maradandó élménnyel távozzanak tõlünk. Az épület történelmi hangulatának tudatos ápolása mellett kiemelt fontossággal bírnak rendszeres képzõmûvészeti kiállításaink. Ezek nagy részét a Nagybányai Magyar Képzõmûvészek Társaságával, részben a kolozsvári Mûvelõdés c. folyóirat szerkesztõségével, illetve az EKE Gutin Osztályával együttmûködve szerveztük; nekik is köszönhetõ, hogy 2002-2010-ben, tehát közel kilenc esztendõ alatt több mint 85 egyéni és csoportos tárlatot, erdélyi, magyarországi, németországi és holland festõt, szobrászt, fotográfus láthattunk vendégül.

Ezután is várjuk kortárs kiállítók jelentkezését kétévente megjelenõ kiállítási pályázatainkra, illetve legalább egy évvel a tervezett rendezvény idõpontját megelõzõen, a bemutatásra szánt mûvekrõl készült 10 reprodukció és rövid szakmai életrajz kíséretében. Pályázati kiírásra legközelebb 2011 elsõ felében lehet számítani.

A nálunk kiállító mûvészektõl terembért nem kérünk, a lehetõségért cserébe viszont köszönettel elfogadunk egy reprezentatív alkotást, amellyel a Ház saját gyûjteményét gyarapíthatjuk, gazdagíthatjuk.

Aktuális kiállítási pályázat ITT

Comments are closed