Bányavidéki táncháztalálkozó és vándortáncház

Bányavidéki táncháztalálkozó és vándortáncház lesz az idei Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok rendezvényei során Nagybánya főterén, szeptember 17-én, vasárnap 19 órától. A máramarosszigeti Sziget Táncegyüttes, a koltói Somfa Néptáncegyüttes, a domokosi Szivárvány Néptánccsoport, a szamosardói Bokréta Néptánccsoport és a nagybányai Talpalat Néptánccsoport fellépését követően nagy, közös táncházba várnak mindenkit. Muzsikál a budapesti Servet Zenekar.

Az eseményt megelőzően, 17 órától ugyancsak a nagyszínpadon nagyszabású népzenei eladásra kerül sor. A „Kárpát-medencei magyarok zenéje” turné keretében fellép a nagybányai Talpalat, valamint csángó népzenével a Servet Zenekar és a Magyar Örökség díjas Misztrál Együttes. A szervező Teleki Magyar Ház, valamint a vándortáncház-mozgalmat elindító szatmári Kása-házaspár szeretettel várja mindkét eseményre a táncházasokat, népzenekedvelőket – nem csak Máramaros, hanem Szatmár megyéből is.

A „Vándortáncházak szervezése Máramaros és Szatmár megyékben” c. programot a Bethlen Gábor Alap is támogatja. Megyénkben – a Máramarosi Szórványért Egyesület, valamint a Délikert Kulturális egyesület és a Regionális Együttműködésért Alapítvány társszervezésében – augusztus 5-én Szamosardón, augusztus 30-án pedig Nagybányán volt Vándortáncház, előbbin a nagybányai Berena, utóbbin a szegedi Terebes Zenekar biztosította a talpalávalót.

Bookmark the permalink.

Comments are closed