Köszönettel…

Lezajlottak idei, sorrendben a 10. Teleki Napjaink. Nem mondunk véleményt a programokról (ez legyen a közönség tiszte és szíve joga), azt azonban nyugodt lélekkel állíthatjuk, hogy látogatottság tekintetében az egyik legsikeresebb rendezvénysorozatunkat tudhatjuk a hátunk mögött. Nehéz lenne pontosan felbecsülni, de a négy nap alatt kb. ezer embert sikerült közvetlenül megszólítanunk, nem csak Nagybányáról, de a Bányavidék és Máramaros megye más településeiről, sőt Szatmár megyéből is. A szélesebb nyilvánosságot biztosító média, a magyar közszolgálati televízió (két élő bejelentkezés és napi híranyagok), a Kolozsvári Rádió, a SzigetTV, valamint a TL+ tévécsatorna adásai, a nyomtatott sajtó és elektronikus hírportálok is rajtunk tartották „figyelő tekintetüket”, így sokkal szélesebb körhöz sikerült eljuttatnunk a rendezvény és a Teleki Magyar Ház – közvetve Nagybánya – hírét, mint eddig bármikor.

Tudatában vagyunk azonban annak, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az előadók, a fellépők, közönségünk, vendégeink és támogatóink nélkül. Hogy programjainkat kik biztosították, hadd nem soroljuk fel ismét; elegendő hozzá a négy nap kínálatát felidéznünk. A Teleki és De Gerando családok képviselői – régi és új barátaink – ezúttal is mellettünk álltak, jelenlétükkel tiszteltek meg bennünket. Céladományok, perselyes adakozók támogatása, a Communitas Alapítvány, valamint az RMDSz és egyházaink részben anyagi segítsége, s végül az előkészítésben, lebonyolításban, vendéglátásban mellettünk álló kis csapat jókedve és kétkezi munkája is kellett ahhoz, hogy a négy nap mérlegét megvonva senkinek ne maradjunk adósa, s hogy nagyobb zökkenők nélkül zárhassuk az eseményt.

Nevek felsorolása nélkül, mindannyiunk – magunk és munkatársaink, a Ház kurátorai nevében köszönet mindenkinek! Találkozunk 2018-ban – s addig is szeretettel várunk bármikor, amikor a Házban, Nagybányán jártok.

Szép napot, mosolygós hetet mindenkinek!

Bookmark the permalink.

Comments are closed