Megy a bölcső, vándorútra

Ma délben új gazdára talált legújabb vándorbölcsőnk, amelyet egy debreceni fiatalember, Széles Zsolt készített és ajánlott fel a Nagybánya-környéki kisgyermekes családok számára. A csodálatos, faragott ringatót, oldalán a család „szentháromságát” és a békét jelképező motívumokkal, ezúttal a nagybányai Maksai családnak és másodszülött kisbabájuknak nyújtottuk át a Szentháromság templomban, a vasárnap déli, ifjúsági szentmise keretében.
 
Nagybánya környékén 2017 tavaszától két, számozott bölcső járja útját. A 47. számú eddig a nagybányai Avram Csilláék kisgyermekét ringatta – jelenleg a Rădulescu-Szabó család pici babáját vigyázza. Az 53. számot viselő előbb a Páll-család otthonába került – jelenleg a kis Galánthay-Gönczi Zsófia Gabriella pici fekvőhelye. E két bölcsőhöz e mostani alkalomtól társult a Széles Zsolt által faragott csodaszép ringató, amelyet Román János esperes úr és a római katolikus gyülekezet jóvoltából az elmúlt hét minden napján láthattak a Szentháromság templom látogatói.
 
A Vándorbölcső Program egyik legkedvesebb programunk. Egy Czotter András nevezetű anyaországi mesterembernek köszönhetjük, aki 2009-ben ajándékozta az első általa készített vándorbölcsőt a „Három királyfi, Három Királylány” mozgalomnak, azzal a céllal, hogy a családalapítást, gyermekvállalást ilymódon is segítse, népszerűsítse. Azóta már a sokadik bölcső kelt vándorútra; Erdélyben és a nyugati diaszpórában is számtalan településen nyújtanak otthon kisgyermekeknek, s a „Három királyfi, Három Királylány” mozgalom mellett mára más szervezetek, egyházak, magánszemélyek is felkarolták a kezdeményezést.
 
Azok a családok, akik kisbabát várnak bárhol Máramaros megyében, és szeretnének feliratkozni a bölcsőre, az alábbi űrlapon tehetik meg ezt.
Bookmark the permalink.

Comments are closed