Kiállítási lehetőség képzőművészeknek

A 2012-ben fennállásának 10. esztendejét ünneplõ Teleki Magyar Ház kiállítási lehetõséget kínál Nagybányán, romániai és határon túli magyar képzõmûvészek számára. Az évfordulóhoz kapcsolódó tárlatsorozat megszervezése érdekében a kiválasztott képzõmûvészek 6-8 hetes bemutatkozásra kapnak lehetõséget, az intézménynek otthont adó Teleki-kúriában.

A pályázatra kortárs alkotómûvészek, elsõsorban festõk, grafikusok, keramikusok, fotómûvészek jelentkezését várjuk. Utazási-szállítási költséget nem áll módunkban téríteni, de lehetõség szerint fedezzük a megnyitók szervezési- és reklámköltségeit, szállást biztosítunk. A kiállítási lehetõségért cserébe a kiállított munkák közül egyet köszönettel elfogadunk a Teleki Magyar Ház gyûjteménye számára.

A Teleki Magyar Ház – a Nagybánya-környéki Bányavidék egyetlen magyar kulturális intézménye – gróf Teleki Sándor (1821-1892) szabadságharcos, emlékíró 19. század második felében épített nagybányai lakóházaiban mûködik. Az épület egyszerû, mégis patinás, nyugodt hangulatú kiállító- és elõadótermeiben 2002-2011. között közel száz egyéni és csoportos tárlatot, erdélyi, magyarországi, németországi, holland festõt, szobrászt, fotográfust láttunk vendégül; a tõlük kapott alkotások a Ház egyre gazdagodó gyûjteményét gyarapították.

A kiállítótérben hozzávetõlegesen 30-40 átlagos méretû alkotást tudunk elhelyezni, kérésre fotókat, alaprajzot küldünk, pontos méretekkel.

A pályázathoz legalább 10 reprodukciót és rövid szakmai életrajzot kérünk, postán, vagy email-en. A pályázatok benyújtása folyamatos, de a jelentkezõkkel a benyújtás sorrendjében kezdünk idõpontot egyeztetni – az érdeklõdés függvényében 2012-re, vagy valamelyik közelebbi esztendõre. Csak a kiállításra javasolt/kiválasztott alkotókat értesítjük! Az elbírálás során elõnyt élveznek az épület hangulatához és jelenlegi rendeltetéséhez, funkcióihoz jobban igazodó kiállítási elképzelések.

Telefonszámaink: +40-262-212668; +40-744-919166

Email: dludovicus@gmail.com

Postacím: Teleki Magyar Ház, 430322-Baia Mare, str. Minerilor nr. 5-7. Románia

Bookmark the permalink.

Comments are closed